donderdag 10 oktober 2013

Kring uit natuursteen verwijderen

Een kring in natuursteen



Kring in natuursteen

Wat nu?

Heel vervelend, zo'n diepe kring in natuursteen. Wat eraan te doen? Eigenlijk is er geen echte goede oplossing voor die ter plekke toegepast kan worden. Als de kring goed is ingetrokken in natuursteen, dan gaat deze er niet echt goed meer uit. Vooral op zwart graniet blijft u het goed zien.

Natuursteen opnieuw polijsten

Als u de kring echt 100% uit het natuursteen wilt laten verwijderen, dan dient het naar de steenhouwerij meegenomen te worden. Hier wordt de kring uit het natuursteen geschuurd en wordt het natuursteen opnieuw gepolijst. Het natuursteen ziet er weer als nieuw uit en de kring is weg. Alleen staan hier wel behoorlijk wat kosten tegenover...

Kringen in natuursteen voorkomen

Als u zelf een mandje of bloembak op het grafmonument neerzet, dan zou u het eigenlijk altijd op dezelfde plek moeten laten staan of wekelijks van positie moeten veranderen. Ook een viltje onder het mandje of bloembak helpen niet. Ook het grafmonument in de autowas zetten is geen oplossing. Het veroorzaakt eerder vlekken dan het beschermd. Wij raden u aan om grafaccessoires vast te laten zetten als dit mogelijk is. Dit heeft als voordeel dat het niet zomaar gestolen kan worden en het kan niet meer van zijn plek en kan het dus ook geen kring achterlaten. 

Goede voorlichting

Het is, naar onze mening, de taak van de steenhouwerij of bedrijf waar u het grafmonument heeft gekocht om u goed voor te lichten over het toepassen van vazen, bloembakken, lantaarns en andere grafaccessoires. Zo sturen wij bijvoorbeeld een informatieboekje toe na plaatsen van het grafmonument met alle informatie over de garantie, onderhoud en andere belangrijke zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten